Lastige bevalling
14 juni 2025 - Bodegraven, Nederland
In mijn overvolle pensionado agenda had ik al een hele tijd geleden ruimte vrij gehouden voor een fietstocht in juni. Via een collega van Wilma had ik al een tijdje geleden een mooie fietsroute gekregen. Dat was in Noord-Italië in de streek Veneto. De naam zegt het al een beetje, de fietsroute was in de buurt van Venetië. Hier had ik best veel zin. lekker weer, Italiaans eten, enz...
Dus een maandje geleden bij die collega van Wilma gevraagd of zij ook een GPX bestand (is een digitale route voor op de telefoon) had van die fiets. En ja hoor. Wat betreft de route was alles in kannen en kruiken. Nu moest ik dus via booking.com aan de slag om overnachtingsplekken te zoeken. Dit zou ik dan doen tijdens onze vakantie op Kreta. Toen ik Wilma heel enthousiast vertelde wat de bedoeling was, werd ook zij heel enthousiast. Deze tocht wilde zij ook wel fietsen! Helaas moet Wilma (nog steeds) werken in die periode. Dus is deze fietstocht in de ijskast gezet tot de tijd dat Wilma haar werkzame leven heeft afgerond.
Dus overschakelen naar plan B. De Donauroute. Deze route had ik al een keertje uitgewerkt en helaas moeten cancelen, omdat het weer toen niet meewerkte. Maar ja dat was eind september. In juni moest het toch gaan lukken. Dus in plaats van een kamer in een "Agriturismo", moest ik op zoek naar een gästezimmer. Best wel een hele klus maar uiteindelijk had ik de reis en de overnachtingen kant en klaar. Alle accommodaties geboekt met de restrictie "gratis" annuleren. Alleen de 1e overnachting op de Azurcamping in Regensburg had ik die restrictie niet. Helaas.
En de toevoeging "helaas" staat er niet voor niets. Langzaam kon ik op de app "weeronline" zien dat in de week dat ik langs de Donau wilde gaan fietsen het weer daar voornamelijk zou gaan bestaan uit regenbuien. De temperatuur was perfect (26 graden), maar iedere dag fietsen in de regen heeft niet mijn voorkeur. Dus uiteindelijk besloten ook nu weer de Donauroute te gaan skippen. Snel alle accommodaties geannuleerd, behalve de Azurcamping dus! "helaas" dus een kostenpost van wel 52 euro!
En wat nu? Toen kwam van Wilma het idee om te gaan fietsen in België. Volgens de weergoden wordt het daar de hele volgende week heerlijk fietsweer. Droog en een graadje of 24. "Toevallig" had ik nog een fietsroute door de Belgische Kempen enigszins voorbereid. Nu zie je hoe "belangrijk" dit is. Deze fietsroute had ik opgepikt op de "fiets-, en wandelbeurs" in Utrecht.
Dus deze week weer druk bezig geweest om allerlei overnachtingen te regelen via de "Vrienden op de fiets". Dat viel niet echt mee, want veel adressen waren al volgeboekt. Toen ik mijn teleurstelling ventileerde aan één van de gastvouwen door te zeggen dat het toch geen vakantietijd was, was het antwoord van die mevrouw; "Meneer de meeste mensen die gebruik maken van de "Vrienden op de fiets" adressen zijn wat ouder en hoeven niet meer te werken". O ja dat klopte in mijn geval ook wel.
Uiteindelijk is het toch gelukt om iedere dag onderdak te regelen. A.s. maandag 16 juni ga ik starten richting Antwerpen, dan dwars door de Belgische Kempen naar Maastricht en vandaar via de Maasroute weer terug naar huis!
Al met al een lastige bevalling om de juiste route te kiezen in deze periode van het jaar.
Tot maandag.

Helaas moeten wij onze limesroute wandelingen nu weer twee weken missen door al dat gefietst van jou.
Je wandelmaat
Veel plezier
Wij beginnen dinsdag aan het Pieterpad.
Wij gaan wandelen maar die kan je ook fietsen.
Heb je die al op je lijstje staan?