Eindelijk….De zon!
16 oktober 2024 - Arras, Frankrijk
Vandaag waarschijnlijk het kortste verslag van mijn reis. Er valt natuurlijk niet heel veel te melden over een dag “asfalt” happen, maar toch kan ik het niet laten. Gisteren verliet ik jullie met de mededeling dat ik naar de pizzeria ging. Jawel dezelfde als een week geleden. Toen zat ik daar een hele tijd alleen, totdat de Nederlanderse Lodge eigenaren binnenkwamen, die met de auto vanuit Zuid-Afrika naar Nederland aan het rijden waren. Weten jullie het nog? Nu waren bijna alle (6) tafeltjes bezet en dat voelde wel wat gezelliger aan.
Na een uitgebreide verkenning van de pizzakaart viel mijn keus op de pizza “Anchois” oftewel anchovis.
Het bleek een goed keus, want hij was heerlijk. En ik ben niet op eens heel positief geworden, omdat ik gisteren na alle mooie wendingen opeens een “blij ei” ben geworden. Het was echt een constatering gebaseerd op mijn verfijnde smaakpapillen.
Bij het verlaten van de pizzeria kwam er ook nog een Fransman binnen in een volledig Ajax tenue. Hoe mooi kan een dag zijn.
Terug in mijn gite heb ik nog even met mijn meissie gebeld en alles klaar gezet voor de reis van vandaag. Na weer een fijne nachtrust heb ik alles in mijn auto geladen en kon ik vertreükken. Hilde kwam nog even gedag zeggen en “et voila en route”.
Eerst een klein stukje binnendoor, waardoor ik nog even mijn tank kon volgooien met relatief goedkope diesel bij een lokale supermarkt. Dat scheelde €0,30 met de prijzen op de autoroute. En toen kon het “asfalthappen” beginnen. Ik hoefde ook niet veel na te denken, want ik hoefde alleen de A10 maar te volgen. Het was vandaag prachtig weer en ik had de hele route een mooie strak blauwe lucht. Het was zonnig en rond de 25 graden. Dat had ik tijdens mijn fietstochtüǰ niet meegemaakt. Door deze weersomstandigheden was het ook heerlijk om zo nu en dan even een luchtje te scheppen op de “aire du repos”.
De reis verliep voorspoedig en de Bmw had het geweldig naar zijn zin, totdat wij Parijs moesten bedwingen. Dit was weer een complete chaos en zorgde voor de deuk in het rijschema. Toch blijft het fascinerend hoe al die auto daar door elkaar heen breien.
Zelf had ik bedacht om te overnachten in Arras en daar zou ik dan volgens het navigatiesysteem om 16.45 uur aankomen. Dus snel even op een parkeerplaats een hotelletje geboekt via booking.com. Toen ik daar aankwam bleek dit viezige hotel aardig buiten Arras te liggen op een soort industrieterrein en dan ook nog behoorlijk verstopt. Het zag er verlaten uit, mede doordat de receptie nog niet geopend was. Ik was er snel klaar mee. Gelukkig kon ik het hotel tot 18.00 uur vandaag kosteloos annuleren. Dit heb ik dan ik ook snel gedaan.
Dus gewoon Arras ingereden en vlak bij het station vond ik het hotel waar ik vannacht ga slapen. Mijn kamer is die op de 2e verdieping naast het Amstelbord.
Dat voelt dan weer heel vertrouwd. Het hotel is ook een Grand Café en heeft een restaurant. Dus vanavond lekker dichtbij eten.
De verleiding is groot om even het centrum van Arras in te gaan. Echt een gave stad (lijkt een beetje op Gouda)
met heel veel historie, gelinkt ook aan de geschiedenis van ons land. Zoek het maar eens op en als je in de buurt bent moet je de stad zeker met een bezoekje vereren.
Ik ga niet, want ik ben er al een paar keer geweest. Morgen nog 300 kilometer en dan ben ik weer thuis.
Hans wees eerlijk een lekker kort verslag toch?
A demain.

Maar je wil ook weer 'n keer naar huis.
Nu ws lekker ah eten,en morgen 't laatste stukje .
Succes Buur
Vandaag sprak ik je meissie op een feest op 1801…
Leuk!
Wat een mooi kleinkind hebben jullie! Prachtige foto’s heeft ze laten zien!
Morgen dus écht naar Bodegraven :)
Bon voyage…
Blijkt dat er ook Fransen zijn die geen verstand van voetbal hebben.
Op weg naar een schoon Wijfke.