“It giet oan!”
26 september 2024 - Bodegraven, Nederland
Jawel ik doe alles om jullie aandacht weer te trekken voor mijn komende fietsavontuur. Ik heb hiervoor zelfs mijn kennis van de Friese taal opgepoetst. Het “It giet oan” werd bekend door de bekende ijsmeester Henk Kroes van de Elfstedenstedenvereniging, die met deze drie woorden liet weten dat de Elfstedentocht gereden mocht worden. Dit is inmiddels alweer bijna 27 jaar geleden.
Mijn laatste fietstocht stamt alweer uit juni 2024. Dus weer hoog tijd om samen met The Fox weer op pad te gaan. Het viel niet mee om een startdatum te prikken in onze agenda, maar 5 oktober 2024 gaat het dan weer gebeuren.
Met het vaststellen van de datum kwam gelijk het volgende dilemma naar voren. Ik moest gaan zorgen voor twee routes.
Primaire keuze was de “Kempenroute”. Bij deze route zou ik vanuit Bodegraven vertrekken naar Antwerpen en vandaar de Kempenroute starten. Deze route door de Belgische Kempen zou ik dan gaan rijden tot aan Maasmechelen. Vanaf daar zou ik dan via Maastricht en de Maasroute weer terug naar huis fietsen. Totale afstand een kleine 475 km.
De secundaire keuze was in principe een soort backup. Deze route staat met nog 20 andere routes beschreven in een boekje, de Atlas France des Voies Vertes & Véloroutes. Mijn keuze was gevallen “Le canal des 2 mers”, die loopt vanaf Royan (Frankrijk) aan de Atlantische oceaan naar Sete (Frankrijk) aan de Middellandse zee. Waarom deze route. Nou het was de meest zuidelijke van alle routes in dit boekje. Deze route heeft een totale afstand van 705 km.
Waarom 2 route’s? Nou heel simpel……..het WEER! In oktober is het natuurlijk altijd spannend wat het weer doet en de trouwe volgers van mijn fietsreizen weten dat ik een mooi weer fietser ben. Nou kun je in oktober geen zomerse weersomstandigheden verwachten, maar een beetje droog weer is toch prettig.
Ik heb inmiddels alweer een aardige tijdje nauwlettend de weersvoorspellingen gevolgd en ik heb vandaag besloten dat het de secundaire keuze gaat worden.
Ik ben dus gelijk achter mijn toetsenbord gekropen om het jullie te laten weten en vanaf nu ga ik proberen alle overnachtingsplaatsen vast te leggen, zodat ik in ieder geval een slaapplek heb. De tent laat ik dit keer thuis. Ik heb geleerd van mijn vorige fietsreis afgelopen april, waar ik ’s nachts rillend in mijn tentje heb gelegen. Soms word ik zelfs wijzer!
Dus zaterdag 5 oktober vertrek ik met de auto naar Royan en zal vanaf daar op maandag 7 oktober op The Fox stappen voor de 1e etappe.

We gaan het allemaal weer lezen.
En die Wilma maar weer alleenstaande vrouw 😔😔🙏☯️
Wij leven en lezen weer gezellig mee ,vanuit onze luie stoel .
En Wilma vermaakt zich vast wel .
Ik wens je weer ontzettend veel plezier en succes, maar natuurlijk eerst volgende week nog ff 3 oktober vieren!!
Dikke knuffel.
Succes!
Ik kan weer uitzien naar de leuke en spannende reisverhalen.
Veel plezier met de voorbereidingen.
Groetjes, Fia